Het JSP-Koor
Het Joke Smitpleinkoor kan nog wel een paar mannenstemmen gebruiken, maar vrouwen zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Wil je ook meezingen met het koor geef je dan op bij Marijn Lockefeer: Tel. 030 2319402


Klik hier om het koor te beluisteren >>banner


Joke Smitplein op RTV Utrecht
3 april 2008

Ventilatiesystemen Utrecht onder de loep

De gezondheidsklachten van bewoners van de Amersfoortse Vinex-wijk Vathorst zijn voor een deel te wijten aan het balansventilatiesysteem in de woningen. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD Eemland en het ministerie van VROM. De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in
een wetenschappelijk rapport.
Ook op het Joke Smitplein kregen tientallen bewoners gezondheidsklachten van de warmte-terugwininstallatie.
Het is voor het eerst dat onderzoekers een verband leggen tussen de gebalanceerde warmte-terugwininstallaties en gezondheidsklachten van de bewoners.
Lees verder >>

banner


CV onderhoud

Klik hier >>om de handleiding van het onderhoud van uw cv te downloaden.


banner


Lijsten met fotocollages

Voor elk portiek hebben wij wissellijsten gekocht om op te hangen naast het prikbord. Patricia heeft mooie fotocollages gemaakt, elke fotolijst heeft een thema zoals: facelift, verbouwing, JSP 20 jaar, pleinfeesten etc. Wij zullen binnenkort in elk portiek een fotolijst ophangen.

fotolijsten portiek 
Joke Smitplein Utrecht

banner
Palmen op het Joke Smitplein
november 2007

Er is een Trachycarpus fortunei palm op ons plein geplant.
Deze Chinese waaierpalm heeft 3 stammen, is ongeveer 4 meter hoog en weegt ongeveer 250 kg. Er waren 4 mensen nodig om de boom op zijn plaats te zetten. Dit initiatief van de groencommissie van het Joke Smitplein werd oa. mogelijk door sponsoring van de Bo-Ex.

Voor zover wij weten is dit de enige Chinese waaierpalm in Utrecht die in de volle grond aan de openbare weg staat.
In combinatie met de mozaiekbank is het nu een echt mediteraan pleintje geworden! Lees verder >>

Trachycarpus fortunei palm Trachycarpus fortunei palm


bannerRelatie tussen warmte-terugwininstallaties en gezondheidsklachten wetenschappelijk bewezen
15 november 2007

De gezondheidsklachten van bewoners van de Amersfoortse Vinex-wijk Vathorst zijn voor een deel te wijten aan de ventilatiesystemen in de woningen. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD Eemland en het ministerie van VROM. De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in een wetenschappelijk rapport.

Ook op het Joke Smitplein hebben een aantal bewoners gezondheidsklachten gekregen door de slechte luchtkwaliteit in de woningen veroorzaakt door het oude warmte-terugwin-systeem dat inmiddels is vervangen.

GGD Eemland en het ministerie van VROM hebben honderd woningen in het deelplan De Velden 1 in Vathorst onderzocht. Betrekkelijk veel bewoners van Vathorst klagen al langere tijd over tranende ogen, neusklachten, hooikoorts, keel- en hoofdpijn, astma en vermoeidheid. 85 procent van de onderzochte woningen met ’gebalanceerde ventilatie’ voldoet niet aan de wettelijke eisen voor luchtafvoer, zo blijkt uit het onderzoek. Dit kan leiden tot een verhoogde concentratie van CO2 en formaldehyde (lijm) in huis.

Het is voor het eerst dat onderzoekers een verband leggen tussen de gebalanceerde warmte-terugwininstallaties en gezondheidsklachten van de bewoners. Lees verder >>bannerGoudkistje
mei 2007

Een goudkistje is een klein vitrinekastje dat je aan de gevel van je woning kunt ophangen en biedt de ruimte om iets ten toon te stellen.
Bijvoorbeeld een foto, een tekening een gedicht of een krantenartikel. Je kunt er ook een klein voorwerp in plaatsen.

Ook op het Joke Smitplein is het eerste goudkistje al gesignaleerd !
Goudkistjes geven kleur aan de buurt en stimuleren het contact tussen bewoners op een leuke en creatieve manier.
De robuust vormgegeven kistjes zijn ontworpen door beeldend kunstenaar Jan Mostert uit Gouda.

meer info : www.goudkistje.nl
bannerVerwarmingsketels Joke Smitplein onderzocht op lekkages
maart 2007

Op 11 januari 2007 kregen een aantal bewoners de uitslagen binnen van de onderzoeken die ze door het onderzoeksinstituut OTB en inspectie- en adviesbureau CAG in hun woningen hebben laten doen. Naar aanleiding van de uitslagen van het onderzoeksinstituut OTB heeft de Gemeente Utrecht aan de Bo-Ex vragen gesteld over het binnenmilieu in de woningen van het Joke Smitplein.

De Bo-Ex heeft het rapport van OTB laten toesten door TNO, tevens heeft TNO in twee door OTB onderzochte woningen metingen verricht. De resultaten van deze metingen zijn verwerkt in een rapport, waarin TNO een tweetal aanbevelingen heeft opgenomen. Het rapport en aanbevelingen van TNO zijn met de gemeente Utrecht besproken. Lees verder >>bannerKwaliteit binnenmilieu Joke Smitplein onderzocht
11 januari 2007

Begin januari 2007 kregen een aantal bewoners de uitslagen binnen van de onderzoeken die ze door het onderzoeksinstituut OTB en inspectie- en adviesbureau CAG in hun woningen hebben laten doen. Omdat zij al jaren gezondheidsklachten hebben en erg bezorgd zijn over het goed functioneren van het huidige luchtverwarming -en ventilatiesysteem, hebben zij vorig jaar de onderzoeken laten doen op eigen kosten en initiatief. Er werden metingen verricht in 6 verschillende woningen.
De onderzoeksresultaten van de luchtkwaliteit in deze woningen waren aanleiding om de Bo-Ex op 11 januari jongstleden te waarschuwen. De Bo-Ex heeft hierna direct contact opgenomen met de onderzoeker Dr. Ir. Evert Hasselaar van de TU Delft.Het onderzoeksinstituut OTB is gespecialiseerd in onderzoek en advies op het gebied van wonen, bouwen en de gebouwde omgeving. Het instituut is onderdeel van de Technische Universiteit Delft. JSP-onderzoeker Dr. Ir. Evert Hasselaar is aan de TU Delft gepromoveerd op het onderwerp wonen en gezondheid. Uit zijn onderzoek blijkt dat er binnenshuis heel wat gevaren voor de gezondheid op de loer liggen, ondanks de strenge voorschriften in het Bouwbesluit. CAG is een onafhankelijk inspectie- en adviesbureau voor lucht- en waterkwaliteit. Lees verder >>